MVO - Duurzaamheidsbeleid

De E-Werkbroeken.nl webshop werkt graag mee aan een beter milieu. Bij E-Werkbroeken nemen wij duurzaamheid serieus en daarom werken wij constant aan het verbeteren van onze processen. Zowel webshops als de gehele kledingbranche hebben een grote milieu-impact. Wij sturen onze producenten erop aan om van begin tot eind, van productie tot levering, steeds meer klimaat neutraal bezig te zijn.
Op deze pagina geven wij een verklaring van ons duurzaamheidsbeleid.

 

Recycling
Recycling symboolAl het materiaal dat bij ons binnenkomt wordt zo ver als mogelijk gescheiden en gerecycled, en/of bestaat reeds uit gerecyclede materialen. Het plakband en de verzendtassen die wij gebruiken zijn gemaakt van gerecycled plastic (op termijn stappen wij over op papier). De verzenddozen die wij nieuw inkopen van Rajapack zijn FSC® en ISO 14001-gecertificeerd. Na binnenkomst van dozen en plastic wordt dit gescheiden en apart verzameld. De opbrengst van het recyclen van het papier wordt voor 100% maandelijks gedoneerd aan een lokale sportvereniging.
Wij hergebruiken iedere verzenddoos zo vaak als mogelijk voor onze vaste klanten. Alleen nieuwe klanten krijgen bij de eerste levering een 'nieuwe' gerecyclede doos.

Het beste (maat)advies = minder retourneren
Wij denken met onze klanten mee. Hierdoor kunnen wij kostbare retourzendingen zoveel mogelijk minimaliseren en op onze website bieden wij goede maatinformatie aan die constant wordt doorontwikkeld op basis van de bevindingen die onze klanten aan ons doorgeven. Wij vermelden de best mogelijke informatie en foto's van onze producten. Eventuele retourkosten worden daarnaast alleen doorberekend aan hen die toch een retour willen doen. Door middel van het gewoonweg eerlijk betalen van de verzendkosten terug, blijven onze klanten beseffen dat verzenden geld en energie kost.

Geretourneerde artikelen worden bij e-werkbroeken zorgvuldig verwerkt
Wij doen ons best om alle artikelen als nieuw te kunnen verkopen. Doordat wij de kosten van retouren met de klant delen hebben wij voldoende capaciteit om een retourzending te behandelen. E-werkbroeken is trots dat wij vrijwel alle geretourneerde artikelen weer verkoopklaar kunnen maken. Slechts bij maximaal 1 tot 5 artikelen per jaar moeten wij constateren dat het artikel niet meer verkoopbaar is. Hiervan informeren wij de klant (eigenaar) om dit bij een volgende keer te voorkomen.
Je hoort vaak in het nieuws dat bij de mega webshops veel geretourneerde artikelen worden weggegooid. Dat vinden wij belachelijk. Het opnieuw produceren van artikelen kost ontzettend veel energie. 
Kies voor een duurzaam retourbeleid en bestel bij e-werkbroeken.nl.

Contentbeheer samen met een breed team
Een groot deel van onze teksten en productfoto's worden gemaakt en beheerd door een team van mensen met enige afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Een sterk team aan mensen die loopbaanbegeleiding krijgen en soms re-integratie trajecten volgen, versterken ons via een extern platform en een eigen kantoor om zodoende onze webshop up to date te houden. Ze voeren complexe onderhoudsopdrachten uit en doen zelfs aan creatief ontwerp.
Meer informatie over onze samenwerking met Standerlink lees je online.
Daarnaast hebben wij interne stageplekken voor leerlingen uit het praktijkonderwijs MBO vestigingsmanager groothandel, commercieel medewerker en medewerker marketing en communicatie. In de afgelopen jaren hebben wij zodoende al vele tientallen stagiar(e)s begeleid bij hun opleiding.

Steeds meer e-werkbroeken pakketten worden afgehaald en bezorgd per fiets door Fietskoeriers.nl
Cycloon.nl fietskoeriers– Groen & Snel Bezorgd
Bij e-werkbroeken.nl worden steeds meer pakketjes bezorgd via de sportieve fietsers van Cycloon.nl. De reden is simpel; pakketten van e-werkbroeken.nl moeten zo duurzaam mogelijk worden bezorgd. En zoals het gezegde luidt: Op de fiets vervuil je niets! De fietskoeriers werken steeds slimmer in veel steden van Nederland en hoe meer pakketten via hun verzonden worden hoe meer dekking ze kunnen bieden. Je kunt vanuit elke plaats in Nederland al kiezen voor Cycloon, want de bezorging wordt in andere steden en dorpen gedaan door de duurzame elektrische of groengas busjes van DHL.
Lees alles over onze verzendmethode Cycloon.nl.

Verzenden via GLS is meedoen aan het ThinkGreen project
Onze standaard transporteur voor bestellingen is GLS. De GLS Group is bewust bezig met milieu en de maatschappij. Bekijk de GLS website voor alle details rondom duurzaamheid. Al in 2008 startte het bedrijf het ThinkGreen milieuproject waarin diverse maatregelingen werden opgestart om het bedrijf steeds milieuvriendelijker te worden. Onder meer het wagenpark van GLS en aanverwante bezorgers zijn inmiddels al grotendeels vervangen door auto's die niet op benzine of diesel rijden, maar op gas of elektrisch. 

Goed compact pakketje = weinig lucht versturenDirecte hergebruik van verpakkingen en opvulmateriaal
Wij beoordelen alle dozen en opvullingsmateriaal dat bij ons binnenkomt. Waar mogelijk wordt alles nog minimaal 2 of 3 keer vaker gebruikt als verpakking of als dunne opvulling. E-Werkbroeken.nl koopt zelf nooit (plastic) opvulmateriaal in! Wij hergebruiken het opvulmateriaal van onze leveranciers en versnijden gebruikte dozen tot opvulmateriaal. Maar voorop staat natuurlijk om een zo goed mogelijk passend formaat doos of zak te gebruiken. E-werkbroeken.nl verstuurt daarom zo min mogelijk lucht (zie foto >).
Nieuwe klanten ontvangen hun bestelling in een Rajabox of gerecyclede plastic verpakking. Wil je direct al een volledig gerecyclede verpakking ontvangen? Vermeld dit bij je bestelling en je maakt kans op een leuke korting of gratis accessoire!
Op termijn zullen wij ook tape van papier gaan gebruiken of testen, maar op dit moment is dit helaas nog niet sterk genoeg en/of niet voldoende recyclebaar.  In 2014 en in 2019 hebben wij een test gedaan met papieren tape.

Plastic verpakking van de kleding?
Het gebruik van plastic bij het verpakken van consumentengoederen en dus ook bij kleding is nog steeds een grote oorzaak van het plastic overschot en dit proberen onze fabrikanten stap voor stap te laten verminderen. Vandaag de dag wordt er nog steeds veel kleding in plastic aangeleverd. Dit heeft namelijk als voordeel dat de kleding zelf langer goed blijft en bij iets oudere voorraad of onverhoopte retourzendingen altijd weer als nieuw verkocht kan worden. Daarmee zien wij dit bij kleding met een waarde van meer dan € 15,00 voor nu nog als een acceptabele keuze. Wil je jouw bestelling graag plasticvrij ontvangen, neem dan vooraf even contact met ons op voor de mogelijkheden.

En meer:
- Veel van onze merken zijn (deels) gecertificeerd op bijvoorbeeld OEKO-TEX® of duurzame eisen. Op aanvraag zijn deze certificaten in te zien van een merk naar keuze. Voorbeeld: Tricorp.
- Onze webshops worden gehost bij een datacentrum in Amsterdam. Ook daar worden de nodige maatregelingen getroffen voor duurzaamheid en compensatie. Lees hun verklaring hier.


Wij hopen je met deze informatie te hebben overtuigd van het feit dat wij ons uiterste best doen om jouw bestelling duurzaam te verwerken. We nodigen je van harte uit om met ons samen te werken door klant te worden. E-werkbroeken.nl staat voor je klaar.


Recycling stockfoto - gemaakt door: Freepik.com

Hartelijk dank voor het lezen! Ga gerust door met shoppen in onze webshop.

 

Disclaimer: Als webshop houden wij ons neutraal over (politieke) discussiepunten. Wel vinden wij dat je, hoe dan ook, fatsoenlijk met je omgeving om hoort te gaan. Als bedrijf heb je veel impact en daar kun je altijd wat goeds mee doen.

Voorwaarden:
Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Heb je vooraf vragen of wensen over de behandeling van jouw bestelling; wij staan open voor overleg!

Bij vragen of wensen kun je via e-mail contact opnemen via [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »