Kies de juiste maat

Deze jas past hem goed!

Voorkom onnodig omruilen door de maattabel van het kledingstuk te controleren. Wij helpen je stap voor stap verder!

Bij vrijwel alle kledingstukken kom je het tegen; de keuze voor een maat. Soms is het XS tot 4XL of maat 42 tot 64, maar nooit staan er de exacte afmetingen bij vermeld. Daarnaast is het algemeen bekend dat maten per merk enorm kunnen verschillen. Wij adviseren daarom altijd om informatie over de maten raad te plegen. Via deze pagina kom je snel bij de nodige maattabel terecht samen met eenvoudige instructies om de juiste keuze te maken. Zo kun je toch snel je bestelling afhandelen en voorkom je onnodig omruilen.

Veelgekozen merken voor maatinfo (compleet overzicht onderaan):
Blaklader maatinfo quicklink Tricorp maatinfo quicklink Mascot maatinfo quicklink


Weet je je eigen broekmaat? Check dan alsnog de maattabel! 

We krijgen helaas vaak bestellingen retour van klanten die hoopten op goed geluk een werkbroek te kunnen bestellen met daarna het verzoek deze om te ruilen voor een totaal andere maat. Vaak komt dit doordat de klant had verwacht dat een maat overeenkomt met de confectiemaat van een vergelijkbaar kledingstuk, maar dit wil toch wel vaak verschillen. Een normale jeansmaat 44 is bij een productmaatvoering van 42 tot 62 juist een extra kleine maat: XS of zelfs XXS.
Zorg dus dat je direct de juiste maat bestelt door de bijbehorende maattabel er bij te pakken. We helpen je vanaf Stap 1 graag verder.


Veiligheidsschoenen

Werkschoenen met veiligheidsnormeringen hebben vaak een verstevigde neus. Heeft dat invloed op de pasvorm?
Meestal niet; veiligheidsschoenen vallen over het algemeen net als normale schoenen.

Meetpunten bij dames en heren
Stap 1: Pak een meetlint

Pak alvast een meetlint, want hierna ga je de benodigde afmeting(en) berekenen. Is er iemand bij je die kan en wil helpen met opmeten, vraag dan zeker even om hulp. Dat zorgt voor nog betere resultaten.
Denk er alvast om dat je dicht om het lichaam moet meten, maar zonder het meetlint te strak aan te trekken. Wat je precies moet meten zul je zien zodra je een merk en type hebt gekozen.Stap 2: Kies eerst het merk waarvan je kleding wilt bestellen:

(staat het merk er niet bij, bekijk dan de normale maattabellen)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »