Materiaalsoorten

Cordura®

Cordura is een merknaam voor een verzameling duurzame, synthetische stoffen die gebruikt worden voor het maken van onder andere broeken, rugzakken en bagage. Cordura-stoffen staan bekend om hun duurzaamheid en hun weerstand tegen schuren, scheuren en slijtage. Deze stoffen worden meestal gemaakt van nylon. Klik hier voor alle Cordura® producten.

 

Kevlar

Kevlar is een merknaam voor een synthetische vezelmateriaal die, dankzij zijn hoge treksterkte, voornamelijk wordt gebruikt als versterkingsmiddel. Kevlar is slijtvast en biedt weerstand tegen hoge temperaturen. Ondanks dat het van plastic is, smelt het minder snel dan meeste kunststoffen. 

Daarnaast is Kevlar is vijf keer sterker dan staal. Kevlar wordt dan ook veel gebruikt in kogelvrije vesten en helmen. Klik hier voor alle Kevlar producten.

 

Lycra

Lycra is een merknaam voor een type materiaal dat strekt en vooral wordt gebruikt voor het maken van kleding. Klik hier voor alle Lycra producten.

 

Mesh

Mesh is een materiaal dat gemaakt wordt van draad of plastic, en losjes is geweven waardoor er gaten tussenin zitten als een net. Klik hier voor alle Mesh producten.

 

Nubuck

Nubuck is een zachte stof dat een beetje op suède lijkt. Het is bestand tegen slijtage. Klik hier voor alle Nubuck producten.

 

PVC

PVC staat voor Polyvinyl chloride. Polyvinyl chloride is een taaie, chemisch resistente synthetische hars die voor meerdere dingen wordt gebruikt, waaronder het maken van kleding en schoenen of voor stoelbekleding.

De hars van plastic PVC deeltjes maakt dat het erg duurzaam is. Coatings kunnen minimaal 10 jaar meegaan en zorgt voor weerstand tegen onder andere  weersinvloeden, vuil en chemicaliën. Klik hier voor alle PVC producten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »