Veiligheidsnormeringen

Normeringen voor veiligheidsschoenen:

  • S1: Schoenen met deze normering hebben een neus van staal of composiet, en beschermen je voeten tegen vallende objecten met een energie tot 200 Joule. Beschikt over antistatische eigenschappen en een schokabsorberende hak. Klik hier voor alle S1 schoenen.
  • S1P: De S1P is eigenlijk bijna hetzelfde als S1, maar dan met extra eigenschappen. De P in S1P staat voor stalen tussenzool. Klik hier voor alle S1P schoenen.
  • S2: De S2 betekent dat de schoenen een beschermende neus, een gesloten hiel en antistatische eigenschappen hebben en tot 60 minuten waterdicht zijn. Klik hier voor alle S2 schoenen.
  • S3: De eisen van de S3-normering zijn: gesloten hiel, antistatische eigenschappen, een schokabsorberende hak. Daarbij bieden de schoenen bescherming tegen spijkerpenetratie, zijn ze waterdicht en hebben ze een geprofileerde loopzool. Klik hier voor alle S3 schoenen.
  • S4: Een laars voldoet aan de S4-normering als het bezit over: gesloten hiel, antistatische eigenschappen, schokabsorberende hak, gemaakt van volledig rubber of polymeren.
  • S5: De S5-normering wordt, net als S4, alleen gebruikt voor laarzen en houdt in dat de schoen een veiligheidsneus en een antipenetratie tussenzool heeft en waterdicht is. Klik hier voor alle S5 laarzen.

 

EN ISO 20471

High-Visibility Clothing Standard, de internationale norm voor de veiligheidseisen en tests van hi-vis werkkleding die wordt gebruikt om de geschiktheid en duurzaamheid van retro reflecterende materialen te certificeren. Klik hier voor alle EN ISO 20471 producten.

 

Oeko-Tex Standard 100

Oeko-Tex is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Dit keurmerk stelt eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Klik hier voor alle Oeko-Tex Standard 100 producten.

 

RWS

RWS is de afkorting voor Rijkswaterstaat. RWS-kleding houdt dus in dat het voldoet aan de Rijkswaterstaat normering.

Voor werkzaamheden op en aan Rijkswegen hanteert de Rijkswaterstaat de Europese normen EN-471. Daarbij komen ook nog de Richtlijnen en Specificaties voor veiligheidskleding bij Wegwerkzaamheden (RWS AVV, 1995). Klik hier voor alle RWS producten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »